Шматочки фруктів розкладають на піддони в один шар, залишаючи між ними невелику відстань, щоб уникнути їх злипання. Банани сушать при температурі 60 – 70 º С протягом 10 – 12 годин. За цей час піддони потрібно періодично міняти місцями. Робити це потрібно приблизно 1 раз на 2 години.Nov 30, 2016

Процес приготування Встановити піддони в електросушарку і залишити з'явитися при температурі 50 ° С на 14-15 годин. ***Якщо для сушіння використовуються подрібнені шматочки бананів, той час сушіння – приблизно 10-12 годин.

Банани для чіпсів потрібно порізати тонкими кружальцями по 3 мм. Товще не треба, бо довго сушитимуться і вийдуть уже не чіпси, а просто підв'ялені банани. Електросушарку важливо спочатку розігріти 5 хвилин без піддонів.

Користь: вітаміни і ситість Вони містяться вітаміни групи B, C, PP, залізо, калій, кальцій, фтор, фосфор. Завдяки магнію та піридоксину у складі, фрукт сприятливо впливає на роботу нервової системи та покращує настрій, а пектини допомагають роботі травлення.