Вміст клітковини в сочевиці дозволяє нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Регулярне вживання клітковини, або, іншими словами, харчових волокон, вирішує проблеми зі стільцем (запори), очищає кишечник від шару, що утворюється на його стінках, з відходами організму, що надають токсичну дію.Apr 13, 2018

Продукт прискорює метаболізм, відновлює клітини печінки, позбавляє запорів, виводить з організму токсичні речовини. Він заряджає енергією та підвищує працездатність. Рекомендована сочевиця та хворим на цукровий діабет.

З обережністю варто вживати тим, у кого є подагра. Пам'ятайте, що сочевиця може утворити дискомфорт у шлунку та посилити процеси бродіння, тому варто відмовитися від продукту, якщо ви маєте різні хвороби ШКТ. З цієї ж причини не варто є її перед сном.

Кому не можна є сочевицю Через велику кількість клітковини переїдання може викликати газоутворення, запор, нудоту. Не рекомендується вмикати сочевицю в раціон людям із захворюваннями нирок, тому що боби сприяють накопиченню сечової кислоти.