Сіль потрібно додавати, коли вода починає закипати. Кількість солі – 10 г на 1 літр води. Солити макарони вже у процесі варіння не рекомендується. Опускайте макарони тільки в киплячу воду.Nov 4, 2021

Як варити макарони на плиті На 100 г макаронів рекомендують брати 1 л води, але можна використовувати і поменше. Головне, щоб вироби вільно плавали в рідині. Всипте сіль. На таку кількість води вистачить 1 чайний ложки з гіркою.

Сіль додають у воду відразу після закипання з розрахунку 10 г солі (1 ч. л. з гіркою) на 1 л. В процесі варіння макарони не солять.

З наукового погляду, є лише одна вагома причина солити воду: вона рівномірно приправляє кожну макаронину зсередини. У кулінарній школі кухарів вчать приправляти страву потроху з першого кроку приготування – це покращує кожен інгредієнт і поступово страва розкривається складнішими смаками.