М'ясне виробництво вбиває дику природу. Вирубуючи ліси, знищуючи житла і використовуючи токсичні пестициди для виробництва продуктів тваринного походження, м'ясна промисловість сприяє вимиранню тисяч видів тварин і птахів.

Шкода від використання викопного палива, викиди метану тваринами, забруднення стічних вод, споживання води та зайняття великих територій землі — лише деякі екологічні наслідки, пов'язані з м'ясним виробництвом.

Тваринництво призводить до збільшення викидів парникових газів з природних причин: вуглекислого газу – через дихання тварин, а метану (CH4) * – через травну діяльність жуйних тварин (за підрахунками американців, одна корова щодня виробляє від 250 до 500 літрів метану в день).

Так, на один грам білка з бобових припадає в 20 разів менше землі, ніж на один грам білка яловичини. І в 10 разів менше – ніж на грам білка свинини чи курки. Тому «неекологічним» м'ясом визнана яловичина. За ним слідують баранина, сир, вирощені на фермі креветки, свинина, птиця та яйця.