Закатайте банки. Зверніть увагу, підійду як звичайні жерсть-кришки, так і твіст. Встановіть банки з майбутньою тушонкою в автоклав та стерилізуйте протягом 25-30 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте банки, переверніть їх кришкою вниз і залиште в такому положенні на 12 годин.
Стерилізувати їх не треба, достатньо теплової обробки при приготуванні. Залізні кришки, якими закочуватимемо банки також стерилізувати не треба. На дно банок укладаємо по 1-2 лаврові листи, запашний перець, потім укладаємо м'ясо.
7 годин Додати воду, закрити каструлю кришкою, варити тушонку близько 7 годин. Періодично потрібно перемішувати страву, щоб спеції рівномірно розподілилися, а сама тушонка приготувалася з усіх боків. Насамкінець розкласти м'ясо по банках і закатати.