Як підготувати кришки та банки для стерилізації Для консервації підходять ємності без пошкоджень. Кришки повинні бути рівними, без подряпин та іржі. Чистою губкою ретельно помийте банки та кришки. Краще робити це содою, гірчичним порошком, господарським милом або натуральним миючим засобом.

Способи стерилізації: У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять щонайменше п'ятнадцяти хвилин. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки.

Важливо! Перед застосуванням капронову кришку необхідно промити миючим засобом, а потім потримати у киплячій воді не більше 15 секунд. За цей час вона не лише стерилізується, а й пом'якшується на короткий період.