Способи стерилізації: Кип'ятіння – найпопулярніший і найпростіший метод. У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять щонайменше п'ятнадцять хвилин.. Після кип'ятіння їх необхідно дістати і зробити це потрібно правильно.Aug 26, 2019

У мікрохвильовій печі не можна стерилізувати кришки. Їх потрібно опустити в каструлю з киплячою водою на 10-15 хвилин.

Нам знадобиться каструля, в яку ми заливаємо воду і кидаємо кришки для закруток, а зверху одягаємо друшляк і на нього ставимо вниз шийкою банки. Над окропом банкам вистачає 10-15 хвилин до повного очищення від мікроорганізмів. Після цього слід просушити в перевернутому вигляді і використовувати за призначенням.

Перед використанням кришку потрібно розпарити в окропі і потім надіти на шийку банки. При охолодженні вона щільно лягає на банку, не пропускаючи повітря усередину.