У духовці На решітку кладемо вниз шийкою банку та ставимо температуру 100-120 градусів. За такої температури банки стерилізуються 10-20 хвилин. Врахуйте, що при перепаді температур вони можуть луснути, тому діставайте сухим рушником і трохи охолонути.

Банки обсягом 0,5-0,75 стерилізують 10 хвилин; літрові банки стерилізують 15 хвилин; дволітрові-20; трилітрові-25-30 хвилин.

Маленькі банки повинні простояти над парою близько 6-8 хвилин, банки об'ємом 1-2 л – 10-15 хвилин, а ємності на 3 л і більше – 20-25 хвилин. Коли на внутрішніх стінах банок з'являться великі краплі води, стерилізацію можна закінчувати. Зніміть банки і поставте на чистий сухий рушник шийкою вниз.