У щоденний раціон харчування підлітка необхідно включати рослинне та вершкове масло, м'ясо, молоко, кисломолочні напої, а також хліб пшеничний та житній (у кожний прийом їжі). Яйця, рибу, сир і сир можна включати на тиждень – два-три.

Меню для підлітків харчування має бути суворо збалансовано. Молочні продукти, овочі, фрукти, м'ясо, білий хліб, бобові – ось продукти, які повинні входити до раціону в обов'язковому порядку. При цьому слід уникати їжі з великим вмістом жирів, цукру та солі.

Підліток має їсти не рідше 4-5 разів на день, тобто кожні 3-3,5 години. Занадто великі перерви між їдою можуть викликати втому, зниження працездатності, головний біль. Сніданок, повинен містити повноцінне блюдо – кашу, омлет, сир, а також гарячий напій – чай, какао, відвар шипшини.