Викласти фрукти на піддони. Виставте температуру вище 60°C. Через 5 годин подивіться на плоди, якщо в них залишилася волога, сушіть ще 2-3 години. В цілому сушити фрукти у такий спосіб можна максимум 10 годин.
Як правильно сушити фрукти та овочі Можна використовувати спеціальний дегідратор або сушарку для овочів та фруктів. Але підійде й звичайна духовка. На деко кладемо пергамент або силіконовий килимок. Тонким шаром викладаємо один вид овочів або фруктів.
Сушіння ягід у духовці У духовці ягоди сушать, попередньо обернувши їх марлею або бавовняною тканиною. Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога.