Сушіння в духовці Продукти для сушіння викладаються на ґрати. Щоб використати всю теплову енергію, потрібно в піч поставити кілька грат із продуктами. Продукти, що висушуються, не повинні лежати занадто щільно один до одного, щоб забезпечити циркуляцію повітря. Пекти встановити на температуру 50-60 градусів.Mar 9, 2016

Викласти фрукти на піддони. Виставте температуру вище 60°C. Через 5 годин подивіться на плоди, якщо в них залишилася волога, сушіть ще 2-3 години. В цілому сушити фрукти у такий спосіб можна максимум 10 годин.

Як правильно сушити фрукти та овочі Можна використовувати спеціальний дегідратор або сушарку для овочів та фруктів. Але підійде й звичайна духовка. На деко кладемо пергамент або силіконовий килимок. Тонким шаром викладаємо один вид овочів або фруктів.

Сушіння ягід у духовці У духовці ягоди сушать, попередньо обернувши їх марлею або бавовняною тканиною. Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога.