Грибну ніжку необхідно розрізати вздовж, а не впоперек. ►Застеліть лист пергаментним папером, покладіть на нього підготовлені гриби відстані 1-2 мм одна від одної. ►Покласти деко у попередньо розігріту до 40–50 °С духовку для підсушування.Sep 15, 2021

Приблизно через 1,5 – 2 години збільшують температуру до 70-80 °C. За такої температури гриби повинні сушитися ще приблизно 2 години, після чого температуру в духовці знову знижують до 55 °C і сушать гриби ще 2 години. У процесі сушіння не забувайте інколи перемішувати гриби.

Дрібні гриби можна сушити цілком, а середні та великі необхідно попередньо нарізати на шматки приблизно однакового розміру. Укласти гриби на лист, застелений пергаментним папером або фольгою, або решітку рядами з відривом 1-2 мм друг від друга.

Як сушити гриби в духовці Відправте грати в духовку, попередньо розігріту до 50 °C. Дверцята повинні бути постійно відкриті на 10-15 см. Через 1,5-2 години збільшіть температуру до 75 °C. Залишіть гриби ще на 2 години, потім зменште інтенсивність нагріву до 55 ° C і знову зачекайте 2 години.