Папір потрібний для того, щоб увібрати в себе вологу, яку виділятиме трави при сушінні. Ставимо форму у мікрохвильовку. Включаємо на 1 хвилину. А потім ще кілька разів по 20-30 секунд доти, поки листочки не будуть валитися в руках.

В домашніх умовах висушувати овочі можна, можливо у духовці або в мікрохвильової печі. Найбільш ефективною є, безумовно, мікрохвильова сушіння. У мікрохвильової печі продукт, що висушується, нагрівається під впливом електромагнітних коливань молекул води з надвисокою частотою.

На велику тарілку призначену для мікрохвильові печі, або на паперову застеляємо паперовий рушник тонким шаром викладаємо петрушку і прикриваємо паперовим рушником або білою серветкою. Відправляємо у мікрохвильову пекти на 2 хвилини на повну потужність. Після сигналу про готовність, тарілку виймаємо та оглядаємо петрушку.