Як варіант замість духовки можна сушити м'ясо на відкритому повітрі, нанизавши шматочки так, щоб вони не стикалися один з одним і уникаючи прямих сонячних променів. Від комах конструкцію загортають у марлю. Вага висушеного м'яса становить 1/3 від первісного, тобто.

Готове м'ясо вийняти з бульйону, посолити, дати йому охолонути і трохи обсохнути, після чого пропустити через м'ясорубку. Отриманий фарш розсипається тонким шаром на чистому листі і висушується в заздалегідь прогрітій духовці або печі при температурі близько 90 градусів до повного висихання.

🔴Сушити м'ясо треба в попередньо прогрітій духовці при температурі 70 ° С до повного висихання. Духовка не закривається повністю, щоб відтік повітря забирає вологу. 🔴 Час сушіння – 24 години. Якщо сушити менше, наприклад, близько 4-х годин, то м'ясо втратить вологу, але не висохне повністю.

Можна приготувати в'ялене м'ясо для походу трьома способами: Нарізати м'ясо великими шматками. Висушити за допомогою електричної сушарки або духовки. Якщо на кухні встановлено газову плиту, можна використовувати сушарку для грибів.