Сушіння Фрукти – один із найпростіших способів збереження врожаю. Жовта злива відрізняється від традиційного чорносливу яскравою кислинкою.

Навіщо опускати зливу у воду із содою перед тим, як сушити На шкірці з'являться тріщини, завдяки чому слива буде швидше втрачати вологу, коли ви її сушитимете. Після такого бланшування зливу обполіскують прохолодною водою і промокують тканиною або серветкою. Після цього можна приступати до сушінні.

Перші 3-4 години сливи сушать при температурі 45-50 °, вже на цьому етапі їх шкірка зморщується. Потім підвищують температуру до 75-80°. Щоб отримати якісний чорнослив, рекомендується двічі-тричі в процесі сушіння робити перерви на 4-5 годин, охолоджуючи плоди. Інакше при швидкому нагріванні їх почне витікати сік.