Чак-чак зберігається близько 90 днів. Його їдять руками, нарізуючи чи відриваючи невеликі шматочки. Чак-чак дуже калорійний, тому його бажано невеликими порціями.

Їдять чакчак руками. Від гірки відламують невеликі шматочки чи нарізають ножем. Зручно брати із собою чакчак як перекушування — шматочки легкі, компактні, при цьому ситні. Якщо все зроблено правильно, чакчак можна зберігати до 90 днів.

Чакчак – традиційна східна насолода тюркських народів, що є виріб з прісного тіста з медом. У Татарстані та татар прийнято зустрічати гостей чакчаком.

Чим відрізняється башкирський чакчак від татарського чакачака? Від татарського «чәк-чәк» башкирський «сәксәк» відрізняється розміром. Якщо наші сусіди виготовляють його розміром 2–3 мм у діаметрі та 2–3 см довжини, то башкирський чакчак більший – приблизно 1 см у діаметрі та 3–5 см у довжину. Іноді його роблять у формі кульок.