Французька назва шаурми – "kebab", а при додаванні картоплі – "sandwichgrec". У Німеччині шаурма називається "doner". Інгредієнтом служить мариноване, як на шашлик, м'ясо, загорнуте в розрізаний прісний коржик.

Розбираємось, у чому відмінність! Найпопулярніша страва російського фаст-фуду, всупереч старанням влади зі знесення кіосків, досі залишається м'ясо в лаваші, в народі.шаурма"або "шаверма", вона ж денер кебаб, дурум, раптом, тантуні, сувлаки, гірос…

В Азербайджані шаурму частіше називають просто денер (азерб. dönər). В Алжирі схожа страва називається денер. У Вірменії варіація подібної страви у булці називається карсі-хоровац або просто карс (шашлик по-карськи).

Гірос, йірос Назва, звична в Греції і Чехії. У Греції м'ясо називається "Гірос", а начинена цим м'ясом піта – "Гірос піта". У страву також додають картоплю.