Пару слів про витримку чачі Різновид бренді, що цікавить нас, можна облагородити шляхом витримування в дерев'яній бочці або на трісці. При цьому, і в першому і другому випадку необхідно використовувати дуб. Саме ця особливість відрізняє чачу від вірменського арцаха, що витримується в бочках із шовковичного дерева.Feb 25, 2017

У деяких регіонах напій закушують солодкими стравами, наприклад, чурчхеллою, на сході Грузії – солоними. В Абхазії чачу закушують усім тим, що є на столі. Проте, краще всього чачу закушувати традиційними грузинськими стравами, м'ясом, шашликом, фруктами та овочами, салатами.

Увага! Справжня грузинська чача готується без дріжджів і цукру, але через низьку природну цукристість винограду в більшості регіонів Росії це не завжди можливо і доцільно. Без цукру вихід готового продукту буде набагато нижчим.

Дріжджі для коньяку, чачі, фруктового самогону, кальвадосу тощо: Для зброджування фруктових браг підходять і винні дріжджі. На відміну від перерахованих вище спиртових дріжджів винні бродять довше і мають меншу спиртостійкість.