Вялиться хамон повинен на свіжому повітрі близько п'яти діб. Для повного дозрівання делікатесу варто зачекати 30 днів; Перед подачею хамон слід тонко нарізати
В домашніх умовах хамон тримається у сухому прохолодному місці (15-20 ° C). Після розрізання допускається вживання протягом п'яти місяців, при цьому місце розрізу закривають зрізаним жиром, бавовняним рушником або змащують оливковою олією для запобігання контакту з повітрям.
Етап засолювання Свинячу ногу засипте шаром солі в 10 см з усіх боків. Вона вбере вологу і законсервує окіст. Час розраховуйте залежно від ваги м'яса: так, на 1 кг виділіть півтора дні і додайте ще 3-4 дні. Тобто для ноги вагою 10 кг час засолювання становитиме 19 днів.