Бікус ж, у виконанні військових кухарів – це протухла і квашена капуста, що багато разів прокисла з додаванням таких інгредієнтів як морква, картопля, тушонка (буває іноді).25 Nov 2016

Бігос (польськ. bigos), також бігус (нім. Beiguss) – традиційна для російської, польської та німецької кухні друга страва з капусти та м'яса. У Росії цю страву часто називають солянкою (не плутати з співзвучним за назвою супом).

Головна відмінність солянки від звичайної тушкованої капусти – солено-кисло-гострий смак, тому у складі солянки зазвичай присутні помідори або томатна паста, а також лимон, каперси, оливки. Часто до солянки додають не тільки свіжу капусту, але й квашену, саме для того, щоб вчити кислий смак.

Солянка – Страва російської кухні, густий суп з декількох видів м'яса, ковбаси або субпродуктів. Варять солянку на міцному м'ясному бульйоні з додаванням спецій, лимона та маслин. Солянка вважається воістину народною російською стравою.