Візьміть на 1 частину рису – 1,25 частини води (а не 1:2, як зазначено на упаковках). Додатково на свій смак можете розчинити у воді половину ч. л. солі.
Зазвичай рекомендується витримати протягом 15-20 хвилин у воді, яка має температуру нижче за кімнатну. Третій крок – ставимо казанок/каструлю на вогонь. Обов'язково дотримуємося пропорцій. Якщо беремо 1 склянка рису, то тоді треба влити 2 склянки води, тобто завжди співвідношення 1:2.
- 1Мал промити від 3-х до 7-ми разів. …
- 2У каструлі з товстим дном довести до кипіння підсолену воду, всипати Мал.
- 3Далі варити 4 хвилини на максимальному вогні, 4 хвилини на середньому та 4 хвилини на слабкому.
- 4Зняти каструлю з плити і закритою кришкою відставити на 12 хвилин.
- 5Зняти кришку на 5 хвилин.
Пропорції: 1 склянка рису — 2,5 склянки води.