Варити молоко потрібно на слабкому вогні, не відходячи від каструлі та періодично його помішуючи. Як тільки пінка, що утворилася, з бульбашок почне підніматися, потрібно вимкнути вогонь, здути піну або зняти каструлю з плити, щоб молоко не втекло.

Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.

Як закип'ятити молоко покрокова інструкція з фото

  1. Крок 1. …
  2. Каструлю добре обполоскати холодною водою, а краще на дно каструлі налити тонкий шар води.
  3. Додати молоко.
  4. Додати цукор, а якщо ви не впевнені в тому, що молоко не згорнеться, то замість цукру додайте щіпку соди. …
  5. Довести молоко на маленькому вогні до кипіння.

Ще один спосіб скип'ятити молоко без пінки – Збити його віночком, як тільки воно почне закипати, потім зняти з плити і через 5 хвилин знову збити віночком. І потрібно його швидко охолодити, наприклад, поставити каструлю в миску з холодною водою, періодично помішуючи, щоб пінка не встигла утворитися.