Щоб каша не пригоралаВибирайте каструлю з товстим дном. І каструля не має бути теплою. Перш ніж вливати молоко, промийте її під струменем холодної води. Поки готується манна каша, Її потрібно часто помішувати.
Молоко перешкоджає повноцінному засвоєнню вітамінів та мінералів в організмі, на відміну від води, яка, навпаки, допомагає корисним речовинам засвоюватися краще. Якщо дуже хочеться молока, краще додати його в кінці, коли каша вже буде готова (при варінні з молока випаровуються корисні речовини).
Крупу потрібно засипати в киплячу, трохи підсолену воду і варити на слабкому вогні до готовності. Готову розсипчасту кашу необхідно відкинути на друшляк і обов'язково промити гарячою водою. Перед варінням крупи завжди потрібно просівати, перебирати та добре промивати.