Натріть рубець великою кількістю харчової соди, потім зануріть у миску з оцтом і залиште вбиратися приблизно на 30 хвилин. Процедуру повторюють з розтиранням та зіскоблюванням. Є можливість ошпарити рубець, щоб очистити його та видалити запах. Це робиться шляхом кип'ятіння достатньої кількості води.

1Рубець очистити, вимити, варити з морквою та петрушкою 3-4 години, охолодити, посипати товченим часником, перцем, зеленню, щільно згорнути рулетом, перев'язати та доварити у тому ж бульйоні. 2Нарізати скибочками, подавати з відвареними овочами та зеленню.

Позбавляємось від запаху Наріжте рубець шматками розміром із долоню, залийте водою, поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння і дайте недовго, не більше десяти хвилин, покипіти, після чого злийте воду.