Якщо вам потрібний насичений курячий бульйон, закладайте м'ясо у холодну воду. Воно віддасть їй свій смак та аромат. А якщо ви хочете, щоб курка вийшла соковитою і смачною, кладіть її в киплячу воду. Для смачного бульйону додавайте сіль у кінці варіння, а для смачного м'яса – на початку.
Щоб курка добре зварилася, визначте час варіння так:
- Молодий птах (до 1 року) – 1-1,5 години з моменту закипання води.
- Доросла курка старше року – мінімум 2 години, півень – 3-5 годин.
- Заморожену курку варіть після розморожування так само, як і свіжого птаха. Можна, можливо варити тушку і без попереднього розморожування.
Oct 26, 2021
Наперед розріжте її на окремі шматочки, щоб прискорити процес приготування. Дрібні частини: стегна, гомілки та крила, варяться близько 30 хвилин. Грудка або четвертинка проварюється 40-45 хвилин. Помістіть оброблене м'ясо в каструлю, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь.