Співвідношення завжди має бути 1:2 (на 1 частина кус-куса потрібно 2 частини води). крупа кус-кус 1 склянка; вода (окріп) – 2 склянки; вершкове масло та сіль – на свій смак.

запарювати кускус окропом потрібно у співвідношенні 1:1. Трохи більше чи трохи менше води – І є ймовірність того, що ваша каша буде занадто водянистою або навпаки, не приготується до кінця і хрумтітиме на зубах. Після того, як заллєте кускус окропом, перемішайте його вилкою.

Як приготувати Ізраїльський Великий Кускус: Закип'ятіть 2 чашки води, всипте 1 чашку ізраїльського кус-куса, злегка посоліть і варіть на слабкому вогні під кришкою до повного вбирання води (15-20 хвилин). Готовий кус-кус приправте спеціями і травами до смаку, додайте трохи олії і їжте гарячим.