Як готувати кіноа

  1. Перед приготуванням крупу потрібно промити.
  2. Одна склянка кіноа і дві склянки води – це кількість на шість порцій. …
  3. Кіноа можна, можливо варити на воді, молоці чи будь-якому бульйоні. …
  4. Кіноа вариться на повільному вогні приблизно 11-15 хвилин.

Поставте на вогонь і зачекайте невеликого кипіння. Накрийте кришкою і варіть 15 хвилин|мінути| до розм'якшення. Приберіть із плити і дайте кіноа охолонути під кришкою протягом 10 хвилин. Вимішайте вилкою, щоб запобігти злипанню і рівномірно розподілити вологу.

У кіноа містяться речовини, що надають йому гіркоти, а його оболонці є сапоніни, здатні призвести до інтоксикації організму. Тому перед варінням зернятка необхідно замочувати не менш як на 2 години. Найчастіше продукт замочують на ніч чи з ранку, якщо збираються готувати його увечері.