У м'ясі якутських лошат спостерігається найбільш збалансований вміст полінасичених жирних кислот, вітаміну А, С, Е, вітамінів групи В, а також кальцію, калію, міді, заліза, цинку та великого вмісту органічних кислот.
Вживання сирий, наприклад, курки небезпечно зараженням сальмонельозом. Яловичина та конина (і, відповідно, жеребятина) вважаються «чистим» м'ясом, тому що за життя тварини харчуються практично тільки пасовищною травою та сіном. Саме ці види продуктів їдять без теплової обробки.
Споживання продуктів у свіжому, необробленому вигляді допомагало предкам якутів виживати в екстремальних умовах. Про винятково високу поживну цінність м'яса якутських коней тепер говорять дані Якутського науково-дослідний інститут сільського господарства.