Варіть замочену крупу на повній потужності близько 20 хвилин, а незамочену 30-40 хвилин. У процесі перемішуйте кілька разів і при необхідності підливайте окріп. Готову перловку накрийте кришкою і хвилин на 10 відправте в мікрохвильову піч настоюватися.
Є спосіб прискорити варіння в рази. Заливаємо склянку промитої перлової крупи довільною кількістю холодної питної води та ставимо на плиту на максимум. Чекаємо на закипання і воду зливаємо. Заливаємо знову 2,5 склянками холодної питної води крупу та ставимо вже на середній вогонь.
Крупу попередньо промити та замочити у воді на 12 годин. Злити воду, обполоснути та помістити перловку у сито для приготування. У каструлю налити невелику кількість води, помістити зверху сито, але рівень води не повинен стикатися з ситом. Накрити кришкою та варити до готовності перловки близько 40-50 хвилин.