Насипайте її відразу в киплячу воду і варіть 1 годину. Для плову і каші необхідні ніжніші зерна, тому потрібно або подвоїти час їх варіння, або замочити пшеницю на ніч. Виливайте воду, у якій замочувалося зерно, лише в тому випадку, якщо вона брудна. Якщо ж вода чиста, варіть зерно прямо в ній.9 Feb 2012

Пшеницю промити, висипати в керамічну, скляну або емальований невисокий посуд, залити чистою водою на 2 см вище зерен, накрити негерметичною кришкою, наприклад тарілкою (щоб залишити можливість дихати). Залишити на 12 годин для набухання.

серветку, змочену водою, потім пшеницю в один шар і накрити мокрою серветкою. Посуд з пшеницею потрібно поставити у тепле, сонячне місце. Через 1-2 дні з'являються паростки. Готова до вживання.

Як правильно пророщувати зерна та інше насіння

  1. Промити насіння (чи то пшениця, овес, гречка, маш, нут чи щось ще).
  2. Покласти насіння в ємність, щоб вони займали не більше половини її висоти.
  3. Залити насіння водою (краще трохи теплою) так, щоб вода була зверху насіння не менше ніж на 2 сантиметри.