Опустіть пасту в воду, що кипить, і повільно перемішайте. Доведіть пасту до кипіння. Паста аль денте вийде, якщо варити її 10 хвилин, періодично помішуючи та не накриваючи кришкою. А тим, хто цінує ніжнішу текстуру пасти, потрібно відварювати її на одну хвилину довше.

Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.

На це піде приблизно 7-10 хвилин. Але перед варінням краще прочитати інструкцію на упаковці та орієнтуватися на неї. Головне – стежити, щоб ріжки не розповзлися.