Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити при бульбашковому кипінні 7 хвилин – Це ідеальний час для варіння круто. Для яєць у мішечок розкид ширший – від 5 до 6 хвилин. Вчинені яйця некруто готують 4 хвилини після закипання води. Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим.
Не можна класти холодні яйця окропу. Варити яйця слід на невеликому вогні. Свіжі яйця (До 4 днів) потрібно варити на 2-3 хвилини довше. Після варіння обдайте яйця холодною водою – так легко чистити від шкаралупи.
Яйця повинні варитися в цій киплячій воді рівно одну хвилину. Далі каструля знімається з вогню і накривається кришкою. Якщо потрібно отримати яйця з не застиглим білком, їх треба тримати в воді шість хвилин. Для того, щоб білок затвердів, яйця тримають сім хвилин.
Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою, щоб її рівень був вищим на кілька сантиметрів. Додати столову ложку солі, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 10 хвилин.