1Рубець очистити, вимити, варити з морквою та петрушкою 3-4 години, охолодити, посипати товченим часником, перцем, зеленню, щільно згорнути рулетом, перев'язати і доварити в тому ж бульйоні. 2Нарізати скибочками, подавати з відвареними овочами та зеленню.

У каструлю наливаємо воду і розчиняємо у ній сіль (їдальню ложку на літр). Кладемо рубець у солону воду, ставимо на вогонь і варимо до м'якості протягом 1,5-2 годин.

Поваривши години три, посолила і ще годинку поварила. Якщо варити у скороварці, то вистачить і години, але кишки залишити остигати в цьому ж посуді. Коли ніж починає легко входити, рубець готовий.

Наріжте рубець шматками розміром із долоню, залийте водою, поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння і дайте недовго, не більше десяти хвилин, покипіти, після чого злийте воду. Знову залийте рубецьПоверніть на вогонь і повторюйте ці маніпуляції до тих пір, поки запах не зникне повністю.