Занурювальний блендер легше, компактніше, його можна використовувати в будь-якому посуді, часто обладнаний додатковими насадками. Стаціонарний може подрібнювати великі обсяги продуктів, простіше в управлінні, але займає більше місця.

Потужність стаціонарних блендерів варіюється від 250 до 1500 Вт. Якщо ви готуєте в основному супи та смузі, вам вистачить 300-500 Вт. 600 Вт достатньо для виконання більшості завдань. Якщо вам потрібно часто подрібнювати горіхи, заморожені ягоди та лід, краще вибрати блендер потужністю 750-900 Вт.

Швидкість обертання ножів залежить від потужності та конструкції двигуна: чим він потужнішийтим швидше ножі подрібнюють продукти. У найпотужніших стаціонарних моделях швидкість обертання ножів може досягати 35000 об/хв та вище. Тут вони безумовно виграють у занурювальних блендерів.

Для коктейлів достатньо 350-700 Вт, для помелу твердих інгредієнтів 800 Вт, для смузі, щоб отримати однорідну масу – 1000 Вт. Враховуйте, що чим вище потужність, тим більше шумність та ціна блендера, Але його можливості теж.