"У гарної черешні шкірка чиста, гладка, з глянцевим блиском, без вм'ятин і тріщин. Матова поверхня, відсутність відблиску, говорить про те, що ягода зірвана давно". При виборі ягоди необхідно звертати увагу на її щільність та пружність. М'яка ягода, швидше за все, перезріла або почала псуватися.8 Jun 2022
Кращі сорти черешні.
Категорія | Місце | Найменування |
---|---|---|
Найкращі пізні сорти черешні | 1 | Брянська рожева |
2 | Ревна | |
3 | Одринка | |
4 | Тютчівка |
Оскільки черешня нерідко починає псуватися від кісточки, то гниття можна розпізнати по плодоніжці або "хвостику". У свіжої черешні вона зелена і не висохла, а в тієї, що давно зберігалася, суха і потемніла.
Не можна вживати черешню людям: які мають проблеми з кишечником, виразку, гастрит, підвищену кислотність та схильність до метаболізму. Вживання великої кількості черешні за раз (більше 300-400 г) може призвести до здуття живота, газоутворення, діареї.