Цукрова кукурудза завжди виглядає блідою. Щоб розрізнити її на смак – відламайте у підстави 2 – 3 зернятка та спробуйте. У кормової, зерна будуть несмачними, а у харчової вони солодкі та соковиті. У молодої цукрової кукурудзи зерна мають бути пружними та соковитими, а ще вони щільно прилягатимуть один до одного..Jul 30, 2021
Початки молодий кукурудзи – тугі та яскраво-зелені – найсмачніші! Не варто купувати очищені качани – вони швидше псуються. Якщо у кукурудзи темно-жовті зерна, а волокна сухі, отже, вона стара: така кукурудза погано готується, усередині буде м'якою, а шкірка зерен залишиться жорсткою.
Як відрізнити кормову від цукрової Перш за все дивіться на форму качана. Цукрова кукурудза схожа на барило і щільно заповнена зернами. У бондюельки 16-18 рядів зерен, а у кормової всього шість рядів. І формою вони відрізняються – кормова нагадує витягнуту свічку, і колір блідий.
Кукурудза Крижаний нектар ("Російський город"). Сама солодка кукурудза з усіх овочевих сортів. Початки великі, насіння у стадії молочної стиглості дуже ніжні та цукристі, годяться на десерт навіть у сирому вигляді! Сорт перевершує інші як за смаком, а й у врожайності.