Якщо ви купуєте фісташки в шкаралупі, шукайте шкаралупу кольору слонової кістки, без плям, відкриту з одного боку. Ядро має бути від жовтого до темно-зеленого кольору. Чим зеленіше ядро, тим краще смак.Feb 21, 2022
Правильні фісташки – Це чисті горіхи, що розкрилися, з розвиненим ядром. Повністю сформоване ядро заповнює понад три чверті порожнини шкаралупи.
Для того, щоб відрізнити сирі горішки від тих, що пройшли термічну обробку, слід звернути увагу на колір внутрішньої оболонки. У несмажених фісташок вона молочно-біла. Якщо ж продукт спочатку маринували, а потім смажили, оболонка матиме червоний відтінок.
Горіхи мають своєрідний зелений відтінок, причому чим зеленіше, тим краще. До вживання підходять, як сирі, так і смажені – незалежно від обробки, вони добре перетравлюються, мають свіжий смак та аромат.