Найкращим для кавомашини вважається кава арабіка – це дорожчий сорт, який відрізняється приємним ароматом, м'яким, насиченим смаком з нотками шоколадної солодощі. Робуста – більш доступний сорт: кавове дерево менш вибагливе та стійкіше до негативних впливів середовища.
Післясмак. А тут усе просто. Гарна кава залишає після себе «слід» – післясмак у роті з ароматом, що нагадує шоколад і свіжоспечений хліб. Приємний післясмак – значить, кава вам підходить.
У зернах робусти міститься втричі більше кофеїну, ніж у арабіці. Тому якщо ви віддаєте перевагу міцному, бадьорому кава, то робуста саме для вас. Готовий напій буде відрізнятися щільнішою консистенцією і високою, щільною стійкою крему і явною гіркуватістю. У смаку переважають нотки сухофруктів чи горіхів.