Як вибирати диню «на дотик» Плід повинен бути пружним, а в районі носика та хвостика – злегка м'яким.Це свідчення того, що диня встигла і, швидше за все, буде смачною. У переспілі шкірка стає занадто м'якою і легко продавлюється пальцями, а недозрілі тверді, як камінь.Aug 2, 2022

Найпопулярнішими ж у росіян є добре знайомі всім сорти «Колгоспниця» та «Торпеда». Перший вирощується на полях на карті Поволжя та має дуже солодкий смак. Диню «Торпеда» легко впізнати за характерною подовженою формою. Це найсолодший сорт із яскраво вираженим ароматом.

Диня має приємно пахнути медом. Багато хто вловлює в її ароматі ще й нотки груші, ананаса та ванілі. Якщо ви взагалі не відчуваєте солодкуватий запах, він дуже слабкий або диня випромінює трав'янистий аромат, то вона незріла.

Візьміть її двома руками і трохи стисніть. Гарна диня повинна трохи пружинити, як гандбольний м'яч. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун, він недостиглий. А якщо на шкірці після натискання залишається слід від пальців, диня перезріла або надто довго чекала на свого покупця.