При виборі справжнього молока, що згущує, перше на що потрібно звернути увагу, звичайно ж на упаковку товару. Зовнішній вигляд та стан металевої банки повинні бути ідеальними, без видимих ​​пошкоджень, вм'ятин чи іржі.. Упаковку краще вибирати бляшану, вона краще зберігає продукт.Mar 26, 2021

Справжнє згущене молоко, зроблене за ГОСТом, повинно складатися тільки з цільного молока і цукру, а на упаковці має бути написано «молоко цільне згущене з цукром". Однак багато виробників прибирають із назви слово «цілісне», змінюють інгредієнти та технологію виробництва, приховуючи підміну.

Розмаїтість досліджувала згущене молоко 28 торгових марок та оцінило його якість. Коротко про результати дослідження: Продукція торгових марок (ТМ) «Ірбітське» та «Олексіївське» відповідає випереджальному стандарту Роскацтва і може претендувати на Знак якості.

У складі ідеального згущеного молока (говоримо про ту «радянську згущеному молоко» у синій банці з ромбом) повинно бути молоко, цукор і лактоза. Молоко у складі може бути зазначено як «молоко», «коров'яче молоко» або «нормалізоване молоко» – всі правильні варіанти. Жирність має бути не менше 8,5%.