При виборі справжнього молока, що згущує, перше на що потрібно звернути увагу, звичайно ж на упаковку товару. Зовнішній вигляд та стан металевої банки повинні бути ідеальними, без видимих пошкоджень, вм'ятин чи іржі.. Упаковку краще вибирати бляшану, вона краще зберігає продукт.Mar 26, 2021
Справжнє згущене молоко, зроблене за ГОСТом, повинно складатися тільки з цільного молока і цукру, а на упаковці має бути написано «молоко цільне згущене з цукром". Однак багато виробників прибирають із назви слово «цілісне», змінюють інгредієнти та технологію виробництва, приховуючи підміну.
Розмаїтість досліджувала згущене молоко 28 торгових марок та оцінило його якість. Коротко про результати дослідження: Продукція торгових марок (ТМ) «Ірбітське» та «Олексіївське» відповідає випереджальному стандарту Роскацтва і може претендувати на Знак якості.
У складі ідеального згущеного молока (говоримо про ту «радянську згущеному молоко» у синій банці з ромбом) повинно бути молоко, цукор і лактоза. Молоко у складі може бути зазначено як «молоко», «коров'яче молоко» або «нормалізоване молоко» – всі правильні варіанти. Жирність має бути не менше 8,5%.