Для газової плити підходять будь-які турки. Найкраще використовувати їх разом із розсікачем вогню, особливо, якщо турка глиняна, керамічна або порцелянова. Для електричної плити найкраще підійде металева турка.Apr 30, 2021
Джезви з міді чи латуні вважаються кращою посудом для приготування кави. Вони мають високу теплопровідність і забезпечують рівномірне нагрівання води. У таких турках виходить самий смачний та ароматний напій.
Мідьяк найбільш м'який і податливий матеріал, краще всього підходила до створення найпершої дали – прародительки звичного нам приладу. Латунь – наступниця міді, що обходить її за низкою показників, про які ми поговоримо трохи пізніше.
Для однієї людини підійде турка обсягом 100-150 мл. Для двох-трьох людей стане в нагоді посудина на 350-500 мл, а на велику компанію можна пошукати турки на 750 мл або навіть більше. Як правило, чим менше джезву, тим краще для якості напою: маленькі судини до 100 мл найкраще зберігають смак та аромат.