Основні етапи травлення
- Механічна та хімічна обробка їжі
- Всмоктування простих поживних сполук
- Транспорт простих поживних сполук
- Засвоєння простих з'єднань
- Видалення неперетравлених залишків
Процес травлення включає змішування їжі з шлунковим соком і її переміщення через шлунково-кишковий тракт. У ході цього переміщення вона розбирається на складові, що використовуються потреби організму. Травлення починається в роті – при пережовуванні та ковтанні їжі.
Етапи травлення
- Етап 1. Їжа потрапляє до ротової порожнини – першого «перевалочного пункту». …
- Етап 2. Найінтенсивніше перетравлення їжі відбувається у шлунку та тонкому кишечнику. …
- Етап 3. У кишечнику травні процеси завершуються.