Основні етапи травлення

  • Механічна та хімічна обробка їжі
  • Всмоктування простих поживних сполук
  • Транспорт простих поживних сполук
  • Засвоєння простих з'єднань
  • Видалення неперетравлених залишків

Процес травлення включає змішування їжі з шлунковим соком і її переміщення через шлунково-кишковий тракт. У ході цього переміщення вона розбирається на складові, що використовуються потреби організму. Травлення починається в роті – при пережовуванні та ковтанні їжі.

Етапи травлення

  1. Етап 1. Їжа потрапляє до ротової порожнини – першого «перевалочного пункту». …
  2. Етап 2. Найінтенсивніше перетравлення їжі відбувається у шлунку та тонкому кишечнику. …
  3. Етап 3. У кишечнику травні процеси завершуються.