Є ще варіант: набрати і розрізати на шматки різні рослини, після вкласти їх у пакет, потримати на сонці, таким чином вода з рослин повинна конденсуватися і стекти на дно пакету. Використовується принцип конденсату води.17 Nov 2018

Традиційними джерелами вологи є сукуленти, а також евкаліпт камеденосний, водний дуб. За допомогою гострих предметів з них зрізають верхівку та «добувають» пристойну кількість необхідної рідини. Хорошим запасом вологи можуть забезпечити фрукти та пальми, стовбури яких багаті на вологу.

Спосіб 2 – видобути воду самостійно. Видобути воду можна й інакше. Викопайте невелику ямку, її дно викладіть травою чи листочками, поставте туди казанок чи іншу ємність, накрийте ямку целофаном (він має бути у рюкзаку будь-якого туриста). На целофан зверху покладіть камінь (у тому місці, де центр казанка).

У бурдюку возять і носять усілякі рідини, починаючи від води і нафти та кінчаючи винами.