Спосіб 1

  1. Відріжте голову разом із грудними плавцями.
  2. Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
  3. Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
  4. Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
  5. Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
  6. Видаліть дрібні, що залишилися. кістки пінцетом.

Mar 6, 2017

Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта. Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе. Все, хребет з усіма великими кістками ми вилучили. І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо решту дрібні кісточки, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.

Заведіть ніж під реберні кістки. Притисніть рибу другою рукою, а ніж притисніть до кісток знизу. Зріжте кістки разом із темною плівкою. Підчепіть ножем край шкіри і, акуратно потягнувши в інший бік, зніміть її.