Натуральне олія буде твердим на дотик. Коров'я олія не забруднює вам упаковку, коли ви її розгорнете. Також воно не пристає до ножа. Колір у натурального олії світло-жовтий або жовтий, ніжний молочний запах та вершковий смак без натяку на сторонні присмаки.

Найбільш простий спосіб перевірити якість вершкового олії – покласти його на розпечену сковороду. Так, натуральний молочний продукт розтоплюватиметься поступово, без виникнення піни та прозорої рідини. Крім того, справжнє вершкове олія практично немає запаху.

Візьміть шматочок вершкового олії і розмішайте у склянці із гарячою водою. Якщо плівка на поверхні нагадує шар рослинного олії, а вода помутніла, то олія натуральне. Якщо олія зовсім не розчиняється при перемішуванні, то це спред з додаванням пальмового олії.

Ще один "народний" рецепт – розчинити шматочок олії у теплій воді. Якщо воно розмішується рівномірно – все гаразд. Якщо розпадається на "складники" – ви купили маргарин. Що стосується кольору, занадто жовте олія має насторожити, як і занадто біле.