Насіння кунжуту мають горіховий аромат та нейтральний горіховий смак. Насіння чорного кунжуту мають більш яскраво виражений смак та аромат. Гарний кунжут не містить жодних домішок, при підсмажуванні він набуває яскравого горіхового смаку і аромату без гірких тонів.

Чи можна їсти сирий кунжут? Так, є сирий кунжут найкорисніше. Ви можете посипати салати неочищеним сирим насінням кунжуту. Він також входить до складу суші і має приємний смак при додаванні в подрібненому вигляді мюслі, наприклад в Ерб мюслі без глютена.

Кальцій в насінні чудово засвоюється організмом, якщо є неочищений, свіжий та перемелений з водою кунжут. Найчастіше з кунжуту виробляють олію та молоко. У складі кунжуту є олія, що складається з органічних кислот, насичених і поліненасичених (Омега 6) жирних кислот, тригліцеридів та ефірів гліцерину.