Вважається одним із найнадійніших методів. Мідний дріт розжарюють на вогні, потім занурюють у рідину. Якщо з'являється різкий неприємний запах, пити спирт не можна, це метанол. Звичайний етанол при зануренні до нього розпеченого мідного дроту не виділяє запаху.Oct 18, 2012

Легко від питного етанолу відрізнити денатурат. До нього спеціально додають барвник, який не виводиться з рідини. Денатурат – окремий випадок технічного спирту. Якщо ви бачите зеленуватий, фіолетовий або рожевий колір, то пити такий етанол не можна.

Етиловий спирт технічний одержують із деревини або нафти шляхом хімічного гідролізу. Такий спирт заборонено використовувати у харчовій промисловості. Харчовий етиловий спирт – основна сировина для виробництва горілок, лікеро-горілчаних виробів, що часто використовується, як допоміжна сировина.

Достатньо використовувати ватний тампон. Етанол (харчовий спирт) повинен горіти синім полум'ям, а метанол (отрута) – зеленим. Якщо він чистий, звісно. Важливо враховувати, що за наявності домішок у метиловому спирті, зелене полум'я може не з'явитися.