Як відрізнити справжній шоколад від підробки візуально? Поверхня якісної плитки завжди блищить і здається відполірованою. Але на зламі вона матова. Якщо плитка по всій площі рівномірно матова – швидше за все, у складі є соя або білкові продукти.

термін зберігання шоколад не перевищує 6 місяців; шоколадка повинна мати гладку та блискучу поверхню; при розломі лунає характерний хрускіт і чітко видно матовість шоколаду; справжній шоколад тане у роті, а не розмазується по руках.

Але найголовніше – це смак. Коли людина їсть шоколад, він чує його насичений аромат і відчуває солодкий смак з невеликою гіркуватістю. У шоколадній глазурі більше чується цукор, рослинні жири, яких у продукті більша кількість, перебивають смак та аромат какао-бобів, тому ці два продукти дуже легко відрізнити.

Дієтологи рекомендують вживати шоколад часто, але потроху. Денна норма для дорослих чоловіків та жінок без проблем зі здоров'ям – 30-50 грамів гіркого. шоколаду, то є від третини до половини звичайної плитки кожен день.