Тіло макрелі покрито темними плямами та смугами, які у деяких видів можуть покривати і черевце сірого або жовтуватого кольору. У скумбрії спину перетинають тільки смужки, що не заходять на сріблясте черевце. Зовні скумбрія і макрель дуже схожі: обидві сріблясто-зеленого відтінку, однакової форми.

Макрель – загальна назва багатьох різновидів риб, в основному сімейства скумбрієвих (скумбрії, пеламіди та інші). У Росії під торговою назвою «макрель» розуміються всі види риб із сімейства скумбрієвих, крім атлантичної скумбрії, яка надходить на ринок як «скумбрія».

Людям із підвищеною чутливістю до риби (алергіків). Солону та копчену скумбрію не рекомендують вживати людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок.

Скумбрія, як і будь-яка риба, яку ти купуєш, повинна пам'ятати, який сьогодні рік. Вона не повинна бути всередині жовтого кольори – тобто жовтий жир повинен бути, це нормально, але м'ясо повинно бути білий.