Зовні кокосовий цукор нагадує коричневий цукор-пісок. І за смаком – такий самий солодкий, з легким карамельним присмаком. Коричневий колір вказує на те, що кокосовий цукор є нерафінованим та необробленим, на відміну від білого очеретяного або бурякового.
Кокосовий цукор – натуральний продукт, який видобувається із свіжого соку квітів кокосової пальми. Має приємний карамельний смак, а також завдяки обережній обробці зберігає в собі багато корисних речовин.
Кокосовий цукор може мати нижчий глікемічний індекс Глікемічний індекс (ГІ) показує, наскільки швидко продукти піднімають рівень цукру у крові. ГІ глюкози дорівнює 100. Для порівняння, продукти з ГІ 50 підвищують рівень цукру у крові вдвічі менше, ніж чиста глюкоза.