якщо на етикетці написано "Столовий оцет" – значить, він синтетичний. На етикетці «справжнього» оцту написано «Оцет натуральний» або «біохімічний», «спиртовий». Хороший фруктовий оцет відрізняється каламутністю, але в дні пляшки може бути невеликий осад.

У натуральному оцті містяться пектинові речовини, тому можливе його легке помутніння та випадання незначного осаду. Опад на дні пляшечки з оцтом не повинен бентежити, він вказує якраз на натуральне походження продукту. Натуральний оцет має бути зроблено за ГОСТом 32097-2013.

Натуральний оцет не вимагає барвників та ароматизаторів; Оцтова есенція (концентрація 70%-80%) не виробляється з харчової сировини; Як правило, оцет з харчової сировини не може коштувати дешево, адже його собівартість у 8-10 разів вища синтетичний аналог.

Безбарвна або слабо забарвлена ​​прозора рідина з різко-кислим смаком та специфічним ароматом. Оцет ділиться на натуральний та синтетичний. Широко застосовується в кулінарії як приправу. Їдальня оцет є 3-15%-й водний розчин харчової оцтової кислоти.